miercuri, 25 aprilie 2012

Text argumentativ

              "Un învingător înfruntă provocările una câte una, un învins le evită și nu îndrăznește să se lupte cu ele."
              Cred că viața ne oferă neumărate șanse de a ne cunoaște prin provocări. Așa vei deveni mai puternic și vei trece cu ușurință peste  obstacole.
               Un prim argument este reprezentat de caracter. Consider că există două tipuri de persoane: puternice și slabe. Cei puternici se avântă in competiții și acceptă provocarile una câte una , fara a sta pe gânduri, deoarece au încredere in ei, pe când cei slabi  nu se consideră suficient de buni si din această cauză nu vor să accepte provocarile
                Un alt argument este că orice provocare reprezintă un câștig și dacă le vei refuza nu vei fi o persoană puternică, deoarece vei fi dominat de nesiguranță și deznadejde. Atunci când accepți provocările capeți incredere in tine, experiență și curaj.
Cred că persoanele care nu acceptă provocările nu luptă pentru ce își doresc. Viata este o luptă continuă și trebuie să luptăm prin a accepta tot ce ne oferă. Fiecare provocare are scopul ei  odată refuzată reprezintă o pierdere. Consider că in fiecare dintre noi se află un învingător  ce dorește să iasă la iveală insă trebuie să ai voință și să-ți știi punctele forte. Există momente când  fiecare iși dorește să iasă din anonimat și să se facă remarcat însă incertitudinea duce la refuz, la distrugerea viselor.
               Un alt argument este acceptarea situației. Te complaci așa cum ești și iți alungi visele și pasiunile deoarece crezi că nu vei reuși niciodată ceea ce ți-ai propus. Odată ce te-ai hotărât să faci ceva este ca și cum ți-ai da cuvântul și atunci trebuie numaidecât să-ti folosești toate resursele pentru a reuși.
                Sfatul meu este să "înfrunți provocările una câte una" să fii curajos și să lupți  cu desavârșire pentru ceea ce-ți dorești.
           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu